Projekt „IKT za integraciju i unaprjeđenje poslovnih procesa“

Europski projekt tvrtke Ergo klamerice d.o.o.

IKT za integraciju i unaprjeđenje poslovnih procesa

Ukupna vrijednost projekta: 590.439,53 kuna, EU sufinanciranje projekta: 412.256,35 kuna

Razdoblje provedbe projekta je od 19. siječnja 2017. do 19. siječnja 2018. godine

 

Tvrtka Ergo klamerice iz Lužana dugi niz godina je lider u proizvodnji kvalitetnih klamerica u regiji. Proizvodi sve vrste žičanih klamerica kompatibilnih sa širokim opsegom pneumatskih, električnih i ručnih alata na međunarodnim i uradi-sam tržištima, a ujedno se specijalizira u izradi finih žičanih klamerica, srednjih žičanih klamerica, velikih žičanih klamerica i “brad” čavlića. S ciljem povećanja konkurentnosti i učinkovitosti osmišljen je projekt “IKT za integraciju i unaprjeđenje poslovnih procesa”, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tim projektom nabavljen je hardver i potrebna računalna oprema, te je u završnoj fazi implementacija poslovno-informacijskog sustava u poslovanje tvrtke.

Projekt je pri samome kraju, a sve aktivnosti realizirane su u skladu s predviđenom dinamikom provedbe te su tako objedinjavanjem poslovni procesi u poduzeću integrirani u jedinstven IKT sustav. U sklopu projekta nabavljena je računalna oprema (dio opreme je na našim fotografijama), implementiran je i instaliran poslovno-informacijski sustav, instalirano je 15 licenci za poslovno-informacijski sustav te educirano 8 zaposlenika za rad u tom sustavu, a optimiziranjem proizvodnih i skladišnih poslovnih procesa unaprijeđeno je skladišno poslovanje (nabavljena je mrežna oprema i izvršeni infrastrukturni radovi kabliranja, umrežavanja i instalacije te je nabavljena IKT oprema za proizvodnju i skladište).

Kako ističe direktor tvrtke i voditelj projekta Zvonimir Ergović, s obzirom na to da su aktivnosti projekta praktično privedene kraju, prvi rezultati očekuju se već ovih dana jer s 1. siječnja 2018. godine počinje knjiženje u novom sustavu. – Cijeli projekt ima puno potencijala i zasigurno će nam olakšati rad jer smo do sada stalno morali ići po skladištima, prebrojavati, zbrajati… bilo je teško planirati proizvodnju. Mi godišnje prerađujemo više od 3.000 tona žice, što dovoljno govori o opsegu našeg posla, tako da će oprema, ali i primjena novih znanja, znatno olakšati svakodnevno poslovanje – ističe Zvonimir Ergović.

Tvrtka Ergo klamerice već se potvrdila kao uspješna ne samo u proizvodnji i izlasku na inozemna tržišta, već i u provedbi EU projekata, pa gotovo svake godine imaju jedan do dva projekta. Tim putem će i nastaviti, što potvrđuju i u tom poduzeću. – Europska sredstva treba što više koristiti kako bi se tvrtke osnažile, podigle na višu razinu i uhvatile svoju poziciju na stranim tržištima. Sve se to radi s ciljem smanjivanja jaza u pristupu tehnologijama, ali i da se radnicima omoguće veće plaće koje ne moraju biti iste kao na Zapadu, ali da budu dobro plaćeni za naš standard i onda nitko neće morati ići u inozemstvo. Tvrtka već sada ima dva nova projekta, jedan je certifikacija proizvoda, a drugi je za izgradnju proizvodne hale i skladišta te kupnju strojeva, koji je vrijedan oko 9 milijuna kuna, bez PDV-a – ističe direktor Ergović.

 

M.K.

Posavska Hrvatska

  1. siječnja 2018. Godine