Europski projekt ”Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti”

Ergo klamerice d.o.o. provodi projekt pod nazivom “Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti”, oznake KK.03.2.1.05.0285.

Koji je usmjeren na rješavanje problema koji dovode do smanjene učinkovitosti i efektivnosti te uvelike narušavaju daljnji rast i razvoj tvrtke.

Tvrtka je bila dosegnula maksimum postojećih proizvodnih i skladišnih kapaciteta što je onemogućavalo daljnji rast i razvoj.

 

Ukupna vrijednost projekta: 12.205.368,18 kn,

sufinanciranje Europske unije: 3.544.846,74 kn

Razdoblje provedba projekta: od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2019. godine

 

Proizvodnja tvrtke odvija se na dvije odvojene lokacije u Lužanima, u ulici Vladimira Nazora 78 i Vladimira Nazora 221, prilikom čega se javljao dodatan problem gubitka vremena na prijevoz repromaterijala i radne snage, a i privremeno skladište u Nazorovoj 221 nije pružalo odgovarajuće uvijete za skladištenje.

Kako bi se otklonili ti problemi, proveli smo aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje proizvodne hale, dogradnju skladišnog prostora, reorganizaciju proizvodnih jedinica te tehnološko opremanje prostora.

 

Aktivnosti projekta:

  1. Povećanje kapaciteta i integracija proizvodnih procesa
  2. Širenje kapaciteta i poboljšanje skladišnih uvjeta
  3. Predstavljanje proizvoda tvrtke na međunarodnom sajmu
  4. Promidžba i vidljivost

 

U dosadašnjem provedbenom razdoblju projekta provedena je nabava strojeva i opreme, potpisani su ugovori s pet dobavljača.

Do sada odrađena nabava: tri štance za proizvodnju klamerica, jedna linija za proizvodnju trake, aparat za čeono varenje, jedan čeoni elektroviličar, dva ručna električna i pet paletnih viličara, automatizacija za nove strojeve, namještaj za skladišni i proizvodni dio hale (paletni regali,  garderobni ormari, stolice…)

U tijeku je popunjavanje prostora, odnosno skladišnih regala, gotovim proizvodima i repromaterijalima.

 

Kontakt osoba:

Voditelj projekta, direktor – Zvonimir Ergović

Tel: 035/ 405 560

ergo@ergo.hr

 

Više informacija o EU fondovima potražite na:

 

http://www.strukturnifondovi.hr/

http://www.mingo.hr/

http://www.hamagbicro.hr/

Datum objave: 23.08.2019.